Programma

Keramist in de Schijnwerpers

Midden op het terrein kunt u allerlei demonstraties bijwonen. Keramisten laten zien hoe zij werken en geven handige tips.

 

Image removed.

 

Image removed.

Poëzie Centrale

De Poëzie Centrale van de dichtersgroep “Proces-Verbaal“ is een installatie voor feesten en evenementen. Zondag op Keramisto zal zij U verrassen, blijdschap brengen, ontroeren en zorgen voor een unieke en intieme poëzie beleving via ouderwetse telefoons. Kortom, laat U verbazen!!


Kinderkleikraam

Image removed.

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk is er de welbekende kinderkleikraam waar de kinderen kunnen werken aan hun eigen meesterwerken. Met mooie stukken klei kunnen ze aan de slag om het werk van hun favoriete keramist na te maken. Na afloop mag dit ook zeker mee naar huis worden genomen.

De kinderkleikraam is geheel gratis.

Zelf Draaien

Bezoekers kunnen naast het bijwonen van vele demonstraties er ook letterlijk zelf een potje van maken! Hier heeft u de kans om, net als bij het recente televisieprogramma: Stelletje Pottenbakkers, uit te vinden of u ook zo enthousiast wordt.
Links vooraan op het terrein vindt u een draaitent waar u onder begeleiding zelf iets tevoorschijn tovert op de draaischijf! Succes verzekerd! En dan mag u het ook nog gratis mee naar huis nemen……..

Benodigdheden

Op zoek naar dat ene hulpmiddel of een boek om alles te leren over bepaalde soorten klei? Op Keramisto vindt u leveranciers die alles aanbieden op het gebied van klei. Hulpmiddelen, ovens, boeken noem maar op. Het is te vinden op Keramisto.

Eten en drinken

Natuurlijk hoeft u niet naar huis met honger of dorst. Wederom staat er een grote tent waar u genoeg eten en drinken kan vinden. Ook vindt u verspreid over het terrein verschillende plekken om wat lekkers te eten of iets te drinken.