Over de organisatie

De organisatie van Keramisto is in handen van het Noord Limburgs Pottenbakkers Collectief (NLPC). Het is opgericht in 1980 en bestaat uit 8 keramisten.

Geschiedenis Keramisto
In 1988 ontstond het idee voor een keramiekfestival in Milsbeek, omdat er nog geen goed keramiekevenement in Nederland was. De leden van het NLPC bezochten destijds veel keramiekevenementen in Europa. Het ene beter georganiseerd dan het andere. Het NLPC zag kansen en besloot om zelf een jaarlijks keramiekfestival in Nederland te gaan organiseren. Een festival voor en door keramisten. Onder de naam Internationale Pottenbakkersmarkt Milsbeek was in 1988 de eerste editie van Keramisto een feit. Inmiddels zijn we al toe aan de 35e editie!

Opzet festival
De opzet van het festival is sinds de start in 1988 door de jaren heen vrijwel gelijk gebleven. Het NLPC selecteert de deelnemende keramisten, huurt het terrein en zorgt voor alle faciliteiten. Keramisto trekt jaarlijks zo’n 10.000 keramiekliefhebbers.

Geen winst
Keramisto wordt zonder winstoogmerk georganiseerd. Al 35 jaar lang maken enthousiaste vrijwilligers het festival mogelijk. De deelnemende keramisten betalen standgeld, de bezoekers een klein entreebedrag. Het geld dat na aftrek van de kosten overblijft gaat naar de toneelvereniging Milsbeek (ONA) en de Veteranen voetbalvereniging Milsbeek. Deze verenigingen zorgen namelijk beide dagen met tachtig mensen voor de parkeerbegeleiding en de bemensing van de catering.

 

overzicht   geert draait op autowiel   markt